Wat is een LED eigenlijk?

LED staat voor Light Emitting Diode ofwel in het Nederlands: Licht Uitzendende Diode. Een LED laat maar via 1 richting de stroom door, omdat er stroom nodig is om licht uit te zenden dient de LED correct geplaatst te worden om licht te krijgen. Hoe dit moet kunt u zien op deze afbeelding,

Een LED is stroom gestuurd. Dat betekend wanneer de normale werkspanning van een LED op een LED wordt gezet, dan zal deze vaak te veel stroom gaan trekken. Hier door kan de LED sneller stuk gaan. Dit principe is goed terug te zien bij de “power LEDs” (1Watt en meer). Deze maken meestal geen gebruik van een weerstand, maar van een stroom sturing. Een 1Watt LED werkt bijvoorbeeld op 350mA. wat inhoud dat wanneer er op een stroom sturing bijvoorbeeld 12V gezet wordt, dan zal er doorgaans ook 12V uit komen. Echter, wanneer de 1Watt LED aan de juiste aansturing wordt aangesloten zal de spanning inzakken naar de werkspanning van het betreffende LEDje.
Omdat de normale felle LEDs geen hoge stroom nodig hebben, worden deze vaak op een goedkopere en makkelijkere manier geregeld. Bijvoorbeeld door een weerstand te plaatsen. Hoe dit moet kunt u lezen onder het kopje “Losse LED’s monteren”.

VOLGENDE
Post your comment

LEDs-buy